Plaatje over verschillende onderwerpen als LLO en informatiemanagement.

Onderwerpen

INFORMATIEMANAGEMENT

Misschien wist je het al maar informatiemanagement is groeiende binnen de mbo-sector. Maar wat houdt informatiemanagement nu precies in en waarom is het belangrijk en welke valkuilen liggen er op de loer? Op de informatiemanagement pagina vind je een korte uitleg hoe ik erover denk inclusief links die ik van waarde vind en gebruik als inspiratiebron.


Leven lang ontwikkelen

Een leven lang ontwikkelen is een onderwerp wat scholen aardig bezig houden. Het mbo kent namelijk leerplicht (initieel onderwijs) en ook lerenden met een leervraag (post-initieel onderwijs). Welke ontwikkelingen spelen er op het gebied van een leven lang ontwikkelen en welke inspiratiebronnen zijn er over dit onderwerp? Dit en meer vind je op de pagina over een Leven Lang Ontwikkelen.


Onderwijs Organiseren

Onderwijs organiseren of vroeger aangeduid met Onderwijslogistiek is een steeds belangrijk wordend vakgebied binnen een mbo-school. Het is niet alleen roosteren en plannen maar veel uitgebreider vooral nu er naast leerplicht steeds meer leervragen worden gesteld aan mbo-scholen. Die leervragen komen vanuit een veranderende arbeidsmarkt en het leven lang ontwikkelen vraagstuk. De laatste ontwikkelingen en interessant links over de organisatie van het onderwijs vind je op de pagina over het organiseren van het Onderwijs.


Microcredentials en Badges

Om het onderwijs flexibeler te maken en meer invulling te kunnen laten geven aan leervragen vanuit de arbeidsmarkt en het Leven Lang Ontwikkelen zijn er misschien wel nieuwe ontwikkelbewijzen nodig. Nu kent het mbo diploma’s, certificaten en mbo-verklaringen maar misschien zijn ontwikkelbewijzen als een Edubadges, Microcredentials en diploma’s in de toekomst meer op zijn plaats? Europees gezien zijn er veel ontwikkelingen op dit gebied en informatie en links naar informatie vind je op de pagina over Microcredentials & Badges.